Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ken je dat gevoel? Dat gevoel door je lichaam……. Een gevoel dat de meeste gevoelens te boven gaat die je je maar kan voorstellen. Het lijkt op liefde, maar dat is hét niet, of toch weer wel……..

Vroeger kwamen die gevoelens vaak naar boven……. “Vroeger toen alles nog goed was.” Films die je raakten op een onbeschrijfelijke manier en dergelijke gevoelens aanwakkerden. Of een acteur – in mijn geval Cristian Bale – die Batman eindelijk zijn recht gaf…….

Het was dan immens fijn als je iemand kende die deze gevoelens (h)erkende en je met hem urenlang hierover kon spreken….

De tijden zijn inmiddels veranderd en zo ook de gevoelens. Echter is er iets anders wat deze gevoelens inmiddels aanwakkert. En HOE……. Ik wil iets niet mooier maken dan het is, maar dit gevoel is mooier dan menig pen of toetsenbord kan omschrijven……

De opbouw, de linguistiek, de intonatie en alle woorden omgezet naar ‘ayaat’ (tekenen/verzen) vinden allemaal een weg in het diepste van mijn menselijk wezen, woorden die weerkaatsen met de fitrah die weet dat er een bovennatuurlijke Schepper bestaat. Onze ziel, die in haar natuurlijke aanleg de Woorden herkennen van de Schepper waaraan wij en elk ander ziel een eed hebben afgelegd, alvorens wij geboren werden…..

En wanneer dat gevoel er is wil je dat delen, alleen niet iedereen kan het voelen. Niet bij iedereen bereiken Zijn woorden het hart, zoals in Suraht al Baqarah aya 10 vermeld staat. En soms wil je het gevoel krijgen, maar blijft het gevoel uit. Maar ik heb gemerkt dat als ik er naar zoek ik het niet vind, maar elke keer vindt het mij wel op een of andere manier……

Laat deze maand dan ook zijn van de Qor’aan en niet van de games, slapen, Netflix en je slechts onthouden van eten en drinken. Zo zei de Profeet صلى الله عليه وسلم:

القرآن حجة لك أو عليك

“De Qor’aan is een bewijs voor óf tegen jou.”

(Sahih Muslim)

Foto: Wikimedia