Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Steeds meer internetgebruikers ondervinden last van overvloed aan naakte en halfnaakte beelden op websites en sociale media. Om dit probleem aan te pakken is er nu een extensie ontwikkeld voor de Google Chrome Browser genaamd Tahir. Met behulp van deze extensie kun je alle afbeeldingen en video’s op internet onzichtbaar maken. 

Naakte of halfnaakte beelden van mensen wordt steeds vaker gebruikt om mensen te lokken om op allerlei links te klikken. De makers van content op internet proberen beroep te doen op de meest primitieve instincten van mensen. De bewuste internetgebruiker kan dat niet waarderen. Bij het bezoeken van websites worden mensen ongevraagd geconfronteerd met semi-pornografische afbeeldingen. Ook op sociale media kun je ongevraagd foto’s en video’s tegenkomen die seksueel getint zijn of onnodig veel aanstootgevende beelden laten zien.

De extensie ontwikkeld voor Google Chrome genaamd Tahir is ontworpen om dit probleem aan te pakken. Door het installeren van deze extensie worden alle foto’s en video’s op je browser wazig en zwartwit gemaakt. Daardoor kan de gebruiker zich focussen op tekst. De extensie biedt de gebruiker de mogelijkheid om zelf te bepalen in hoeverre beelden worden vervaagd. Zo kan de gebruiker zelf bepalen welke afbeeldingen en videobeelden zichtbaar zijn.