Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wereldberoemde prediker Nouman Ali Khan heeft gereageerd op de aantijgingen die de afgelopen dagen op social media rondgaan. Uit nader onderzoek blijkt dat de drie hoofdrolspelers achter de campagne tegen de Texaanse prediker zelf bedenkelijke reputaties hebben. 

Het schandaal rondom Nouman Ali Khan, begon vrijdag nadat een geestelijke verzorger genaamd Omer Mozaffar een open brief heeft gedeeld op zijn Facebookpagina. Aanvankelijk werd er getwijfeld over de claims in de brief maar kort daarna deelde een imam uit de woonplaats van Nouman Ali Khan een video over mensen die in fitnah vervallen. Even later deelde Omar Suleiman, een andere imam uit hetzelfde plaats de video van Birjas. Het werd pas echt spannend toen Yasir Qadhi, een prediker die bijna net zo bekend is als Nouman Ali Khan ook een duit in de zak deed en een lange stuk schreef over zondigen en niet onfeilbaar zijn. Daarmee was er een impressie gewekt bij veel moslims dat er echt iets ernstigs aan de hand is.

LHBT-activist
Nadat het nieuws over het schandaal de hele wereld had bereikt reageerde Nouman Ali Khan zelf ook door uitgebreid in te gaan op wat er allemaal gezegd is in het brief van Mozaffar. Hij bevestigde dat er sprake is van een conflict vanwege contacten die hij heeft gehad met vrouwen maar hij sprak Mozaffar op diverse punten tegen. Zo zegt Khan dat hij Mozaffar paar keer heeft ontmoet maar er is geen sprake van hechte vriendschap zoals het laatst genoemde beweert in zijn brief. Nouman Ali Khan wordt door Mozaffar beschuldigd van gedrag wat in strijd zou zijn met islamitische normen en waarden. Opmerkelijk, want Mozaffar faciliteert zelf bijeenkomsten voor moslims die lesbisch, homo, bi en transseksueel zijn.

Rabia Chaudry
Een andere persoon die fanatiek campagne aan het voeren is tegen Nouman ali Khan is Rabia Chaudry. Zij is een onderdeel van Muslim Leadership Initiative. Een organisatie opgericht en betaald door de zionistische Shalom Hartman Institute. Los van haar zionistische activiteiten is Chaudry geregeld betrokken bij allerlei schandalen en ruzies met moslims in Amerika. Ook zij is net als Mozaffar een voorstander van het normaliseren van LHBT levenswijze binnen de moslimgemeenschap.

Feministe
Een derde ophitser tegen Nouman Ali Khan is Laila Alawa, oprichter van The Tempest, oftewel de ‘verleider’. Een blog over feminisme, buitenechtelijke relaties, het afdoen van hoofddoek, abortus, narcisme, tatoeages en andere taboes. Ook zij is van mening dat Nouman Ali Khan moet boeten terwijl zij op haar eigen blog allerlei vormen van losbandigheid promoot. Zij is tevens ook de eerste die vermeende privégesprekken van Nouman Ali Khan op haar Facebookpagina heeft geopenbaard.

Chatgesprekken en foto’s
Sinds vandaag is er ook een website online gegaan waarin chatgesprekken te lezen zijn inclusief privéfoto’s van Nouman Ali Khan. Het is niet te verifiëren of de schermafbeeldingen van chatgesprekken authentiek zijn. Dat soort ‘screenshots’ zijn namelijk makkelijk te vervalsen met behulp van fotobewerkingsprogramma’s. De website is binnen korte tijd meteen offline gegaan vanwege enorme toestroom van bezoekers.

Fans
De reputatie van de drie hoofdrolspelers in het schandaal heeft veel fans van Nouman Ali Khan versterkt in hun overtuiging dat dit een laster- en smaadcampagne is tegen hun geliefde prediker. Ook mensen die neutraal staan in deze affaire vragen zich af in hoeverre zij Mozaffar, Chaudry en Alawa kunnen vertrouwen.

Zwijgen
De imams uit de stad Dallas, waar Nouman Ali Khan woont, hebben niks inhoudelijks gezegd in het openbaar. Maar de video van Yasir Birjas en een eerder gepubliceerde artikel van Omar Suleiman worden gezien als hints in een bepaalde richting. Ook andere prominente predikers en imams zwijgen over dit onderwerp of proberen zij mensen op te roepen geen geruchten te verspreiden.

Intussen worden oproepen voor tekst en uitleg over deze kwestie alsmaar luider. Zo heeft Facebookpagina Muslims Against Feminism in een stuk het volgende gezegd:

Als er openbaar bewijs is van Khans fouten, dan moet hij daar natuurlijk wel verantwoordelijk voor worden gehouden. Wellicht zou hij professionele begeleiding moeten krijgen, een pauze nemen of alleen nog maar voor een mannelijk publiek staan. Zijn Vergeving is met Allaah. Wat erger is dan ongepaste relaties, zijn valse beschuldigingen van verkrachting en misbruik. Dit is wat de drie bovengenoemde personen hebben gedaan door middel van hun woordkeus.

We hebben dus een prediker waar waarschijnlijk miljoenen mensen van hebben geleerd de afgelopen twintig jaar, die is vervallen in zonde. Dan hebben we 3 ‘’moslims’’ die actief een anti-traditionele islam promoten. Een islam die consensus tegengaat is in naam van het moderniseren. Ze proberen hem met man en macht neer te halen. Wie heeft meer kans om vergeven te worden door Allaah? De gelovige zondaar die spijt heeft en die zwart wordt gemaakt, of iemand die islam ombuigt, mensen het ene moment wijst op hun fouten en het andere moment met homo’s meedanst?

Boze reacties
Veel fans van Nouman Ali Khan in Nederland hebben ook boos gereageerd. De redactie van Hollandistan is in afgelopen 24 uur door verschillende mensen diverse malen in het openbaar en in privé bekritiseerd voor het publiceren van een nieuwsitem over de wereldberoemde prediker. Het nieuwsbericht over dit schandaal is ook constructief bekritiseerd. Daardoor heeft de redactie besloten om de titel en sommige formuleringen aan te passen.