Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

UPDATE: de titel en sommige formuleringen in dit artikel zijn aangepast

 

In Verenigde Staten beweren diverse bronnen dat Nouman Ali Khan, één van de bekendste predikers van de wereld zijn positie heeft misbruikt om vrouwen op ongepaste wijze te benaderen. Imams uit de omgeving van Nouman Ali Khan hebben de slachtoffers opgeroepen aangifte tegen hem te doen.

Afgelopen maanden waren er diverse geruchten over een mogelijk bekende islamitische prediker die zijn studenten zou hebben misbruikt. Er werden geen namen genoemd maar in een artikel op MuslimMatters.org schreef Omar Soleiman hierover. Soleiman is een imam in Dallas, de stad waar Nouman Ali Khan is gevestigd. Hij gaf in zijn artikel aan wat moslims moeten doen als zij erachter komen dat hun favoriete prediker een bedrieger blijkt te zijn. Vanochtend hebben twee andere bekende imams uit Amerika Nouman Ali Khan specifiek bij naam genoemd als de persoon in kwestie.
Aanklachten
Vanochtend schreef imam Omer Mozaffer op zijn Facebookpagina dat hij samen met een aantal andere vooraanstaande figuren binnen de moslimgemeenschap in Amerika betrokken was bij een onderzoek naar diverse aantijgingen over Nouman Ali Khan. Volgens Mozaffer heeft Khan toegegeven dat sommige beschuldigingen door vrouwen over hem waar zijn. Hij zou hebben beloofd om tijdelijk te stoppen met prediken en niet meer in zijn lezingen praten over relaties en seksualiteit. Volgens Mozaffer hebben imams zijn slachtoffers aangespoord om aanklachten in te dienen tegen Nouman Ali Khan.

In eerste instantie zou Nouman Ali Khan meewerken en hij schijnt ook een overeenkomst te hebben afgesloten met andere imams die zijn slachtoffers bijstaan. Mozaffer beweert dat de overeenkomst is eenzijdig verbroken door Khan. De advocaat van Khan is nu diverse mensen aan het bedreigen met procedures. Daarom hebben de imams besloten om deze kwestie openbaar te maken.

Betrouwbare bronnen
De Canadese Navaid Aziz, een bekende van Nouman Ali Khan, heeft ook gereageerd op de situatie. Hij liet via Facebook weten dat de situatie van Nouman Ali Khan door diverse betrouwbare bronnen zijn bevestigd.

Nouman Ali Khan
De oprichter van Bayyinah Institute is wereldwijd bekend geworden met zijn Lessen Arabisch en vertalingen van de Koran. Op YouTube en verschillende sociale netwerken zijn citaten en videofragmenten van zijn preken zeer populair.