Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In diverse Facebookgroepen wordt er heftig gediscussieerd over geheime kanalen op Telegram. Duizenden leden verspreiden naaktfoto’s van jonge vrouwen en meisjes. Imane Imaani verklaart hoe het zover is gekomen dat meiden naaktfoto’s van zichzelf verspreiden en wat de gevolgen kunnen zijn.

In de trein lees ik een aantal topics over de ‘geheime’ groepen waarin meiden worden ge-exposed. Dit onderwerp is zo nu en dan een hot-item blijkbaar. Letterlijk ‘hot’ want de exposure betreft naaktfoto’s van Marokkaanse meiden. Veelal jonge meiden die ooit naakfoto’s van zichzelf in goede vertrouwen naar iemand hebben verstuurd, waarna diegene de foto’s in dergelijke groepen heeft gedeeld.

De reacties op de exposure variëren van ‘je mag iemands zonden niet openbaren’ tot ‘eigen schuld dikke bult voor die sletten’. Deze discussie heeft me aan het denken gezet. Hoe komt het dat er zoiets gebeurt?

Tijdens mijn tienerjaren was dit fenomeen geeneens een optie voor de meesten. Toen moest een foto of een filmpje eerst van de geheugenkaart van je camera op je pc geüpload worden. Dat kostte best wat tijd en vroeg om een aantal handelingen waardoor men eerder kon denken ‘hey, waar ben ik mee bezig?’ En dan staan we er niet eens bij stil dat een aantal jaar daarvoor je een foto alleen maar kon afgeven nadat je deze bij een fotograaf had ontwikkeld. Zulke drempels zijn er niet meer.

Een filmpje of een foto is in enkele seconden gemaakt en verstuurd. Er is geen tijd en ruimte om na te denken over de eventuele gevolgen in ‘the heat of the moment’, waardoor heel impulsief gehandeld wordt. Voordat een meisje vaak beseft wat ze gedaan heeft is het kwaad al geschied.

Daarnaast is de samenleving tegenwoordig zodanig geseksualiseerd dat veel dingen normaal zijn geworden die niet normaal zijn. Met als gevolg dat schaamte en zelfrespect ver te zoeken zijn. Ook voor moslim-Marokkanen. Daar waar de islam gekomen is om ons uit de duisternis en onwetendheid te halen, gaat het met deze Oemmah bergafwaarts.

Het is heel dom van deze meiden om naaktfoto’s van zichzelf te versturen. Alsof ze een stuk vlees zijn die van tevoren op alle vlakken goedgekeurd moeten worden. Of willen ze de betreffende jongen met die foto’s opwinden? Met wat als resultaat? Dat hij in zijn bed met zijn hand wat ‘fun’ kan hebben door hun foto? Voelen deze meiden zich daardoor speciaal? Is dat de waarde die zij aan zichzelf toekennen? Een jochie die niet eens in staat is om met je te trouwen aan een orgasme helpen? Ik ga er geen doekjes om winden, want wat kan anders het doel zijn van dergelijke foto’s, dan zijn lusten opwekken/bevredigen? Maakt jou dat dan niet hetzelfde als al die naaktmodellen die naakt poseren? Zijn dat jouw rolmodellen? Denk je echt met al het aanbod aan naakt, met lichamen waar je u tegen zegt, op internet en tv dat hij op jouw naaktfoto zit te wachten? Zogenaamd omdat hij van je houdt. Hij wil gewoon iets hebben om na de relatie (hij gaat je sowieso dumpen, omdat hij je een hoer vindt) je te chanteren en je te schande te zetten. Als hij je respecteerde had hij nooit zoiets gevraagd.

Voor de jongens die meiden op deze manier voorliegen, manipuleren en hun te schande zetten door hun zonde te openbaren. Wees gewaarschuwd smeerlappen dat jullie zijn. Jullie krijgen het in dit leven terug via jullie zusjes, vrouw of (klein)dochters en in het Hiernamaals staat een vreselijke straf op jullie te wachten. Vreselijk dat jullie meiden en gezinnen zo kapot kunnen maken. Al is dat meisje zo dom en fout om op jullie vieze verzoek in te gaan, het is daarna aan jullie wat jullie ermee doen. En dat jullie voor exposen kiezen maakt jullie de grootste mislukkelingen en hufters op deze planeet.