Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Als moslimouder worstelt Abderrahman de Jong met vooroordelen en nu wordt zelfs zijn driejarige dochter onderworpen aan discriminatie. 

Mijn dochter Rumaysah van drie jaar oud draagt sinds een jaar een hoofddoek. Waarom? Buiten dat ze zelf dolgraag op haar moeder wilt lijken, sporen wij haar ook nu al aan op een spelende wijze om haar hoofddoek aan te doen wanneer we naar buiten gaan. Dit o.a. omdat we in een maatschappij leven waarin het dragen van een hoofddoek als iets niet-normaals wordt gezien, en waardoor het op deze manier toch makkelijker voor haar is om haar hoofddoek te blijven dragen wanneer het haar wél verplicht wordt gesteld vanuit onze religie (dus wanneer zij de puberteit bereikt).

Dit is een keuze die wij als ouders hebben gemaakt. Zo maakt een andere ouder misschien de keuze om haar dochter er in hotpants of een topje bij te laten lopen, ook iets wat zij helemaal zelf moeten weten! Vrij land en leven en laten leven toch?!

Nu is mijn dochter toch vaak al het slachtoffer geworden van discriminatie en haat opmerkingen, vandaag ook weer in de ALDI in de Megastores en dat heeft mij doen besluiten om er iets over te schrijven.

Aan alle schaamteloze, gewetenloze en asociale mensen die het lef hebben om mijn dochter zielig en onderdrukt te noemen (in haar gezicht nog wel, hoe moet dat overkomen voor zo een klein meisje?) vraag ik het volgende: Ben jij een wetenschapper in de richting van pedagogie? Heb jij een onderzoek afgerond om te kunnen concluderen wat zielig is voor een kind en wat niet? Of ken jij mijn kind soms zo goed om daarom te kunnen bepalen dat zij zielig en onderdrukt is?

Meestal krijg ik een schijnheilig mompelend antwoord terug en willen ze de discussie niet aangaan. Het enige wat ik dan nog tegen deze slimme mensen kan zeggen:

“Bedankt voor jouw bijdrage aan discriminatie, polarisatie en mislukte integratie.”