Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De ‘islam kritische’, of zullen we het beestje gewoon bij de naam noemen; de extreem-rechtse organisatie Pegida wil hun immens stoere anti-islam-gedachtegoed aan het licht brengen deze Ramadan door varkens op de barbecue te gooien tijdens de avondgebeden voor verschillende moskeeën. Natuurlijk vinden wij dit ontzettend stoer van ze.

Dat Pegida niet zo fan is van moslims is geen geheim meer. De leden van deze organisatie beroepen zich op de vrijheid van demonstratie en maken tevens ook dankbaar gebruik van de scheve dubbele maat. Dat demonstreren een grondrecht is weet iedereen, maar het feit dat de openbare orde hierdoor verstoord mag en kan worden, daar zwijgen politiek Den Haag en de gemeenteraden zich voorlopig over. 

Ondanks deze dubbele en kromme maat wachten wij met smart af op de barbecues. Er is namelijk een opvatting die minder intellectuele anti-moslimfanaten hebben. Zij denken namelijk dat er spontaan verandering in bloeddruk zal optreden bij moslims, of dat wij huiduitslag zullen krijgen wanneer wij varkensvlees ruiken of zien. Nou, integendeel………. En als jullie toch de moeite nemen om naar de moskee komen, nodigen wij jullie hierbij om eens een kijkje te nemen in de moskee. Of gewoon even een praatje met ons te maken. Lekker gezellig! 

Maar we vragen jullie wel om consequent zijn. Als jullie je recht op demonstratie willen innen, dienen jullie ook rekening te houden met de grondwet als het gaat om godsdienstvrijheid. Dus netjes je schoentjes uit als je de moskee betreedt en gedraag je naar behoren. Bij dezen zijn jullie dus nogmaals uitgenodigd!

Voor de mensen die willen weten wanneer deze helden hun immens stoere acties houden, dit zijn de data en de locaties:

  • 4 juni bij de Ulu Camii moskee in Utrecht
  • 5 juniAya Sofia moskee in Arnhem
  • 6 juni En-Nour moskee in Gouda
  • 7 juni HDV Laleli moskee in Rotterdam
  • 8 juni de As-Soennah moskee in Den Haag

Foto: pixabay